Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

ZEPPELIN

ZEPPELIN #0
1997
Β. ΜΑΤΖΙΡΗΣ, Δ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ,
Γ. ΓΑΛΑΝΗΣ, Δ. ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ,
Σ. ΚΑΝΑΚΙΔΗΣ, Μ. ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ.
24 ΣΕΛΙΔΕΣ + ΕΞΩΦΥΛΛΑ

1 σχόλιο:

Melandros είπε...

Μια συλλογική αυτοέκδοση απο τη Θεσσαλονίκη, που έψαχνα πολλά χρόνια να βρώ και τελικά πρίν λίγο καιρό έπεσε επιτέλους στα χέρια μου.. Σπάνιο κομμάτι όχι μόνο λόγω της παλαιότητάς του, αλλά και λόγω της ιστορίας πίσω απο αυτήν την αυτοέκδοση... Αντιγράφω εδώ απο το Βικιπαίδεια το κείμενο που έχουν για το Zeppelin και διαβάστε ειδικά τι έγινε με το δεύτερο και άκρως σπάνιο τεύχος αυτής της έκδοσης..


Το τεύχος #0
Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1997, αριθμούνταν «τεύχος 0» και αποτελούνταν από 24 ασπρόμαυρες φωτοτυπημένες σελίδες.
Συμμετέχοντες ήταν οι: Βαγγέλης Ματζίρης, Δημήτρης Σαββαΐδης, Γιάννης Γαλάνης, Δημήτρης Πετρόπουλος, Σωτήρης Κανακίδης και Μαρία Στάμογλου. Το τεύχος προλογιζόταν από τον Κ. Αρώνη.
Δεύτερο τεύχος

Το δεύτερο τεύχος ήταν έγχρωμο. Ενώ τυπώθηκε δεν έγινε ποτέ η διανομή του, γιατί προκλήθηκαν αντιδράσεις για το περιεχόμενό του. Μία ιστορία του Γ. Γαλάνη για τους πρωτόπλαστους εξόργισε τον τοπικό κλήρο, ο οποίος απείλησε τον τότε δήμαρχο Νεάπολης ότι θα δράσει εναντίον του στις προσεχείς δημαρχιακές εκλογές, αν το αφήσει να κυκλοφορήσει. Ο δήμος Νεάπολης μάζεψε όλα τα φανζίν που τυπώθηκαν και τα κατέστρεψε. Από το δεύτερο τεύχος διασώθηκαν ελάχιστα τεύχη.

εικονολάγνοι

παρατηρητές