Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

PLASTIC COMICS

ΣΕ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ


PLASTIC COMICS #1
(ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)
2004
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
28 ΣΕΛΙΔΕΣ + ΕΞΩΦΥΛΛΑ



PLASTIC COMICS #1
(ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ)
2004
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
28 ΣΕΛΙΔΕΣ + ΕΞΩΦΥΛΛΑ

1 σχόλιο:

Project ΙππόΚαμπος είπε...

Τα Plastic Comics καθώς και τα Nasia In Space, είναι μια πρωτοποριακή δουλειά του Κύπριου δημιουργού Τάσου Αναστασιάδη. Το μόνο θέμα είναι πως είναι λίγο μπερδεμένη όλη η φάση..
Απο την σελίδα του Τ. Αναστασιάδη βλέπουμε πως μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 11 τεύχη, εκ των οποίων πολλά είναι sold out.
Το πρώτο Plastic Comic, το οποίο είναι και το πρώτο κόμικ της Κύπρου, ήταν το Nasia - Creation (στα Αγγλικά) και κυκλοφόρησε τον Μάϊο του 2004.
Κεντρική ήρωας του κόμικ είναι η Nasia, μια δυναμική και πληθωρική διαστημική ηρωϊδα, της οποίας το ‘‘μοναδικό γενετικό υλικό’’ την στέλνει σε μια διασκεδαστική κοσμική αποστολή στο μέλλον με στόχο να σώσει την ανθρωπότητα από την αυτοκαταστροφική μανία του ανθρώπου.
Σε αυτήν την λογική είναι και τα άλλα της Nasia, όπου βλέπουμε τις περιπέτειες της σε άγνωστους πλανήτες.. Τα πρώτα Plastic comics (αυτά τουλάχιστον που έχω εγώ) είναι στα Αγγλικά. Επίσης το Nasia In space 1 είναι στα Αγγλικά, ενώ το αμέσως επόμενο Nasia In space 2 είναι στα Ελληνικά.. (Μάλλον έχουν κυκλοφορήσει και στις δύο γλώσσες..)
Συνέχισε αυτόν τον τίτλο αλλά παράλληλα έβγαλε και άλλους, με κύριο συστατικό, τον πειραματισμό, έχει κυκλοφορήσει και δύο 3D Plastic Comics. Ο Τ. Αναστασιάδης όπως θα διαβάσατε και πιο πρίν, είναι επίσης γραφίστας και εικονογράφος, αυτή την περίοδο κάνει διαλέξεις στο Cyprus College, ενώ προηγουμένως δίδασκε στο Intercollege και πρόσφατα ίδρυσε το I.T. OMIC Art Studio όπου διδάσκει την τέχνη του σχεδιασμού βιβλίων κόμικς. Το σχέδιο πολύ ωραίο, του αρέσει να πειραματίζεται και να δοκιμάζει νέες μεθόδους και τεχνικές και αυτό φαίνεται απο την πρώτη στιγμή που ανοίγεις ένα Plastic Comic.
Πάρα πολύ προσεγμένες εκδόσεις με extras, σε μικρές διαστάσεις και με καλό χαρτί (και με ωραίο χρωματισμό σε όσα ήταν έγχρωμα..), κυκλοφόρησαν και στην Ελλάδα σε πολλά κομικομάγαζα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

εικονολάγνοι

παρατηρητές